Κουνουπίδι με μουστάρδα και χαρουπόμελο
Κουνουπίδι με μουστάρδα και χαρουπόμελο
Υλικά
Οδηγίες
-
Πλένεις το κουνουπίδι και το ξεχωρίζεις σε μπουκετάκια. Το βάζεις σε μια μεγάλη λεκάνη.
Το ραντίζεις με το ελαιόλαδο και το τινάζεις ή ανακατεύεις, έτσι ώστε το ελαιόλαδο να πάει παντού.Λιώνεις το σκόρδο και το βάζεις σε ένα μπολ, μαζί με την μουστάρδα και το χαρουπόμελο. Ανακατεύεις και προσθέτεις στο κουνουπίδι, ανακατεύοντας ή τινάζοντας και πάλι.
Απλώνεις το κουνουπίδι σε ρηχό ταψί, ρίχνεις το κρασί και ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 45’.
Γυρίζεις το κουνουπίδι από την άλλη μεριά και συνεχίζεις το ψήσιμο για 30’ ακόμα.
Σερβίρεις ζεστό ή κρύο.