Σούπα βελουτέ με καρότο & κουνουπίδι

Σούπα βελουτέ με καρότο & κουνουπίδι

pinit

Σούπα βελουτέ με καρότο & κουνουπίδι

Δυσκολία: Για αρχάριους Μερίδες: 4

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

    2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε τετραγωνάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ψεκάζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο  και αλάτι.

    3. Έπειτα κόβουμε το κουνουπίδι και το τοποθετούμε σε ξεχωριστό ταψί μαζί με τον κολοκυθόσπορο και τον ηλιόσπορο μαζί με το σησαμέλαιο και αλάτι. Τα ψήνουμε για 35 λεπτά (ίσως χρειαστεί να ανακατέψουμε το κουνουπίδι 1  φορά).

    4. Όσο ψήνονται τα λαχανικά λιώνουμε το σκόρδο, και ψιλοκόβουμε το πράσο και τα αχνίζουμε με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό  για 10 λεπτά μέχρι το πράσο να μαλακώσει.

    5. Όταν τα λαχανικά ψηθούν τα τοποθετούμε στο μπλέντερ, χωρίς τους κολοκυθόσπορους-ηλιόσπορους. Προσθέτουμε το πράσο με το σκόρδο και το νερό και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.

    6. Σερβίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο-ηλιόσπορο από πάνω.

Η Κάρτα Συνταγής δημιουργήθηκε με Delicious Recipes

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *