Ριζότο με κολοκύθα
Ριζότο με κολοκύθα
Υλικά
Εκτέλεση
-
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά τετραγωνάκια.
- Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει (~45 λεπτά).
- Μόλις είναι έτοιμη βάζουμε τα 2/3 της κολοκύθας στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το μηλόξυδο και λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Έπειτα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο το ανακατεύουμε με την κρέμα κολοκυθιού.
- Προσθέτουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη ψητή κολοκύθα.