Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cinnamon rolls

Πιάτο ,
Μερίδες 15
Υλικά
    Για την ζύμη:
  • 360 γραμμάρια αλεύρι
  • 230 ml γάλα σόγιας (ή όποιο φυτικό γάλα θέλετε σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μαγιά (φακελάκι)
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • Για την γέμιση:
  • 1/3 κούπες λάδι καρύδας λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 κουτάλια σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 2 κουτάλια σούπας κανέλα
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού γαρύφαλλο
  • Για το σιρόπιι:
  • 1/2 κούπες νερό
  • 4 κουτάλια σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
    1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με την μαγιά και την καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες.
    2. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
    3. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
    4. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα και απλώνουμε την γέμιση.
    5. Τυλίγουμε την ζύμη από την μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε 15 κομμάτια.
    6. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 17-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
    7. Μόλις κρυώσουν σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνουμε τα ρολάκια μας.