Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Υγιεινά snickers με στρώση brownie

Πιάτο , ,
Μερίδες 8
Υλικά
    Για τη στρώση brownie :
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/3 κούπες κακάο άγλυκο
  • 3 κουτάλια σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο και κρύο)
  • 2 κουτάλια σούπας μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη στρώση καραμέλας:
  • 1/2 κούπες φυστικοβούτυρο
  • 2 κουτάλια σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο και κρύο)
  • 1/3 κούπες μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπες ψημένα φιστίκια (για γαρνίρισμα από πάνω)
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας :
  • 1 1/3 κούπες κουβερτούρα
Εκτέλεση:
  1. Για τη στρώση brownies: 

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
    2. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα. 
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το λιωμένο λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. 
    4. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

    Για τη στρώση καραμέλας: 

    1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο,  το λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το brownie έχει κρυώσει τοποθετούμε από πάνω τη στρώση καραμέλας. 
    2. Πάνω από τη στρώση καραμέλας ρίχνουμε από πάνω λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια. 
    3. Τοποθετούμε το brownie στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο η καραμέλα. 
    4. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν - μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. 
    5. Βγάζουμε από την κατάψυξη το brownie και περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. 
    6. Βάζουμε ξανά το brownie στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και η κουβερτούρα. 
    7. Μόλις περάσει η ώρα, κόβουμε σε μπάρες και διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες. Εάν βάλετε τις μπάρες στην κατάψυξη διατηρούνται  για 2 μήνες.