Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:
Τίτλος
Πληροφορίες
Περιγραφή
Εικόνες
Υλικά
Οδηγίες
Διατροφική αξία
Σημειώσεις
Κοινοποίηση στα Κοινωνικά δίκτυα
Σχετικά με το συγγραφέα
Ευχαριστήριο Σημείωμα
Εκτύπωση
Vegan pancakes
Πιάτο
Vegan
,
Γλυκό
,
Πρωϊνό
,
Σνακ
Μερίδες
4
Υλικά
350
γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
κουταλιά του γλυκού σπόρους chia
400
ml γάλα αμυγδάλου
(ή όποιο άλλο ρόφημα φυτικό προτιμάτε)
2
κουτάλια σούπας λάδι καρύδας
(ή ελαιόλαδο)
blueberries
2
κουτάλια σούπας σιρόπι σφενδάμου
(ή μέλι)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τους σπόρους chia.
Προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο.
Μόλις το μείγμα είναι λίγο σφιχτό για να διατηρεί το σχήμα του, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας και σχηματίζουμε pancakes.
Μόλις τα pancakes αρχίζουν και ψήνονται ρίχνουμε από πάνω μερικά blueberries και ψήνουμε για 3-5 λεπτά ακόμη.
Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, γυρνάμε τα pancakes και ψήνουμε και από την άλλη.
Σερβίρουμε από πάνω με λίγο γιαούρτι ή πολτό ξηρών καρπών.