Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το μπρόκολο, το σκόρδο, το ζωμό, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίζει και βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και βράζουμε για 20 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά με μία ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μπρόκολο.
Προσθέτουμε μέσα στη σούπα το κριθαράκι και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ανακατεύοντας τακτικά για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι το κριθαράκι έτοιμο.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με επιπλέον φέτα εάν θέλουμε.