2 αυγά (ή 2 flax eggs - 2 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανιστό και 4 κ.σ. νερό)
1/3 κούπες λάδι καρύδας λιωμένο και κρύο (όχι ζεστό)
1/3 κούπες μέλι
1/4 κούπες γάλα αγελαδινό ή φυτικό
1 βανίλια
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές του γλυκού baking powder
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή χωρίς γλουτένη ή αλεύρι ρυζιού)
Για την γέμιση:
1/4 κούπες μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (ή applesauce)
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μπανάνα, λάδι, μέλι, γάλα, βανίλια και έπειτα προσθέτουμε κανέλα και αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα.
Σε μια φόρμα για κέικ βάζουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης και από πάνω ρίχνουμε τη 1/2 ποσότητα της μαρμελάδας με την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και από πάνω την υπόλοιπη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι πάλι.