Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:
Τίτλος
Πληροφορίες
Περιγραφή
Εικόνες
Υλικά
Οδηγίες
Διατροφική αξία
Σημειώσεις
Κοινοποίηση στα Κοινωνικά δίκτυα
Σχετικά με το συγγραφέα
Ευχαριστήριο Σημείωμα
Εκτύπωση
Μπροκολοκεφτέδες
Πιάτο
Κυρίως Πιάτο
Μερίδες
3
Υλικά
340
γραμμάρια μπρόκολο, κομένο σε μπουκετάκια
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο)
30
γραμμάρια φρέσκο κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
70
γραμμάρια κασέρι χαμηλών λιπαρών
1
αυγό
80
γραμμάρια παξιμάδι κριθαρένιο
(τριμμένο)
Αλάτι - πιπέρι
(κατά βούληση)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφού αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το μπρόκολο και αφήνουμε 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.Το σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε.
Αδειάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε ( εάν είναι μικρό σε 2 δόσεις).
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μπαλάκια, τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τους πατάμε με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.