Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αλμυρές βάφλες

Πιάτο ,
Μερίδες 6
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 150 γραμμάρια γιαούρτι 2%
  • 50 γραμμάρια φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 50 γραμμάρια κασέρι τριμμένο light
  • 170 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 180 γραμμάρια νερό
  • 2 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
Εκτέλεση
    1. Θερμαίνουμε τη βαφλιέρα στα 3/4 της μέγιστης θερμοκρασίας. 
    2. Τοποθετούμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν, όπως κάνουμε την ομελέτα. 
    3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. 
    4. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. 
    5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην κάνει σβόλους το αλεύρι. 
    6. Τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε θέση της βάφλας και ψήνουμε για 10 λεπτά.